Van jongs af aan zijn we al te vinden in de natuur

Altijd bij een beek of in het bos aan het spelen en later na wandelend of te paard door het bos, één met de natuur. Mieke is geboren op de boerderij en Erik vond vanaf zijn 10de levensjaar zijn passie tussen de koeien. Het omgaan met de dieren, hun gedrag kunnen lezen en ze het beste willen geven zit in ons bloed. De jeugd werd doorgebracht op de boerderij.

De dieren horen bij onze familie

Erik ging naar het AOC melkveehouderij studeren en Mieke ging naar de opleiding paardensport in Deurne. Door de opleidingen kom je op verschillende bedrijven en doe je ervaring op. Het was al snel duidelijk dat we vaak een andere visie hadden dan het traditionele houden van dieren. De dieren horen bij onze familie. Het welzijn van het dier altijd op nummer 1, samen met het zorgen voor de natuur om ons heen. Erik is ook vrijwilliger bij Limburgs landschap.

In 2008 kocht Erik zijn eerste 2 koeien Charlotte en Chantal

Inmiddels zijn we getrouwd en hebben we 4 kinderen. Ons eerste zoontje *Bram* (2013) hebben we maar 1 week bij ons op aarde mogen hebben, maar is ons engeltje met een speciaal plekje in ons hart. Onze tweeling meiden Isa en Fien (2015) en onze jongste zoon Lars (2018) maken ons gezin compleet.

De koeien waren dikke vriendinnen en de stamouders van onze huidige kudde “Blondes”. Ze hadden beide een heel fijn karakter wat ze hebben doorgegeven aan hun nakomelingen. De kalfjes die geboren worden krijgen allemaal een eigen naam. (en helaas ook een oormerk met een nummer omdat dit verplicht is door de wet, onze baby kalfjes krijgen dus oorbellen op hun eerste dag hier op aarde) Alleen het allerbeste is goed genoeg voor onze koeienfamilie, daarom verbouwen zoveel mogelijk van het voer voor de koeien zelf op ons land. We doen ons best de kringloop zoveel mogelijk gesloten te houden, dus geen kunstmest gebruiken ed.

Nu willen we naast het zorgen voor onze eigen dieren wat me met liefde doen, het zorg gebied vergroten naar de omgeving.

We gaan actief werken aan:

  • Het vergroten van de biodiversiteit in de omgeving.
  • Het aanplanten van groen.

 

Bestel ons Prins(H)eerlijke Vleespakket